Tämä blogi kertoo Kooikerhondje uroksen Ruudolfin (Bullbenz Kooi Klaas Qera) elämästä. Sivussa liipataan myös velipoika Roopen (Cavalier) elämää.

tiistai 15. lokakuuta 2013

Näyttelyä ja agilityn alkeita

Nyt on avattu Ruudolfin näyttelyura. Oltiin 5.10.2013 Hyvinkäällä Spanieliliiton pääerikoisnäyttelyssä tuttavallisemmin erkkarissa. :) Ruudolfin luokassa (pikkupennut, urokset) kilpaili 4 pentua. Voiton vei Ruudolfin täysveli Kossi, onnea! Ruudolf sijoittui toiseksi ja sai vielä kunniapalkinnon.

Tuomarin arvostelu:

Male, 6 months. Good breed type. Good body for his age. Good head. Very good eye, good bite. Earset ok, with earrings ok. Nice ribcase. Tailset could be a little bit higher. Good ansulations in front. Moves well for his age. Good hair and colour. Good temperament.
Suhtautuminen tuomariin: Rodunomainen.
Pentuluokka 2 KP

Jee, oon niin ylpee mun pikku Rudista kun pärjäsi hienosti ja sai hyvät arvostelut. Eikä siellä kehässä niin kauheeta ja pelottavaa ollutkaan vaikka ehdinkin sitä jännittää ja PALJON. Jännitystähän siis lisäsi se, että oltiin Ruudolfin kanssa koko kehän ensimmäiset. Ruudolf ei stressannut ja otti tosi lungisti koko näyttelypäivän. Poitsusta oli kivaa olla kehässä, kun sai nameja ja muutenkin oli kivaa, kun näki kavereita. Hienosta esiintymisestä Ruudolf sai palkinnoksi vierailla Peten koiratarvikkeella (vai oisko se sittenkin ollut minun palkintoni? ;) heh.. ) Ostettiin Ruudolfille Pomppa-takki, ruskea, kokoa 37. Takki on ihan reilu, joten jää vähän kasvunvaraa (toivonmukaan sitä kasvua nyt vielä vähän tapahtuisi...)

Toinen uusi asia mitä ollaan nyt tehty, on agility. Eilen illalla oltiin Ruudolfin kanssa ensimmäisissä treeneissä, Homeetta koirakoululla. Ensin tutustuttiin halliin ja Ruudolf sai nuuskutella hajuja. Itse treeni aloitettiin siivekkeiden takaakierron opettelulla ja poikahan oppi sen heti. Lisättiin toinen takaakierto perään ja hienostihan sekin meni. Sen jälkeen takaakiertojen päätteeksi Rudin lemppari, putki (mutka). Ruudolfille ei tehnyt yhtään tiukkaa tehdä nämä kolme peräkkäin. Itselleni tietysti hankaluutta teetti käsien ja jalkojen huitominen oikeeseen aikaan ja oikeeseen suuntaan ja vieläpä oikea käsi ja jalkakin ois pitänyt muistaa. Ruudolf on hyvin tarkka ja nopea oppimaan. Kertaalleen yksi takaa kierto ei meinannut onnistua ja kouluttaja osasi heti yhdistää mistä se johtui. Edellisella kerralla olin käyttänyt toista kättä jotenkin ja tällä kerralla en, joten eihän poika ymmärtänyt että mitäs nyt. Huh, aika haastavaa. :D No, jotta ei liian helpoksi menisi, lisättiin alkuun hyppy ja sitten ne 2 x takaakierrot, putki ja loppuun vielä hyppy. Ja poikahan osaa, mikäli ohjaajansa pysyy mukana ja hallitsee ohjauksen. Wau! Ruudolf sai kovasti kehuja vauhdistaan ja taidoistaan. Kouluttaja ihmetteli ääneen kuinka voi olla näin taitava ollakseen ensimmäistä kertaa kunnolla treeneissä. On kuulemma Ruudolfissa SM-ainesta. ;)
Lopuksi harjoiteltiin keppejä. Ruudolf olisi kovasti halunnut kiertää ensimmäisen kepin väärää kautta. Tämä oli siis jo vähän haastavempaa niin koiralle kuin minullekkin. Loppujen lopuksi päästiin pujottelemaan kuusi keppiä avustettuna.
Kouluttaja kehui Ruudolfia paljon. Kuulemma hyvät kulmaukset edessä ja takaa ja kroppa täydellinen agilityyn (en voinut vastata kuin aijjaa, kun enhän minä ymmärrä vielä millanen kroppa noilla on hyvä). Kouluttaja olisi voinut ostaakkin Ruudolfin, mutta siihen en suostu. ;D
Kotiläksyäkin saatiin: sylikäännöstä, naksuttimen ehdollistus sekä kontaktiharjoituksia laatikon avulla. Siispä viikko treenaillaan kotosalla ja sitten ensi maanantaina päästään taas opettelemaan uutta. Niin se vaan taisi agikärpänen purasta pahemman kerran. ;)

Sunnuntaina mennään sitten Lahteen pentunäyttelyyn ja jollen ihan väärin ole ymmärtänyt, on Ruudolf taas ensimmäinen ja ainoa pikku pojissa. Onneksi isoissa pojista löytyy kilpakumppaneja. :)

2 kommenttia: